Tuesday, January 5, 2010

"Now guess who's back with a brand new track
That got everybody in the club going mad"*happy dance*



Well.....not really.....


Okay update..update..update, yeah!I'm currently working as a service staff at this one japanese restaurant in pavilion.Well,Frankly speaking I dont like japanese foods especially those seaweed.That green thing taste like grass to me.Some of the foods there are very smelly.I rather eat capati than sushi.BUT what to do now I'm working at a japanese restaurant**serve me right* and to make things worst I have ze to the ro knowledge about japanese food.First day of work,my manager already assist a guy who's the senior staff there to brief me and give me instruction about my job but he is just so damn busy with his work.Leave me standing in the kitchen looking at the chef cooking the food.At that time,I wish I was somewhere else.Then,in the middle of nowhere a guy call me and I go to him.He said "If you tak ada apa jawatan jangan duduk dapur nanti kena tiao".Errrr,I also dont know what is tiao but I assume it as kena marah.So,I nooded my head and he introduce himself.His name is nico.15 years old kid who always asked me "are you okay ar?".But too bad la,he no more working because he go to to go back to school.Thanks to him,I've make a few friends there.I can say most of the staff there are very nice accept for my supervisor,two of my manager and one of the kitchen staff.

Arghhhh,english aku semakin lama semakin teruk.Ayat dekat atas ini ha tunggang langgang.Aku rasa nak berblog dalam bahasa melayu.

Bila dah kerja,aku jumpa dengan ramai orang.Staff yang kerja dekat situ ada yang datang dari myammar,nepal,bangla,philipinne.Custmer pula kadang-kadang datang dari Korea,japan,Australia etc etc.Mula-mula aku rasa macam banggala juga ada orang korea datang dekat restoran tu tapi lama-lama dah biasa.Bila time nak communicate memang masalah sikitla.Tapi still aku bolehla handle benda-benda ni.

Customer yang datang macam-macam perangai.Ada nak yang ini,nak yang itu,tak nak yang,tak nak yang itu,kenapa macam ini,kenapa macam itu.Ada juga yang tanya dekat aku "bisu ke?".Errrr..........aku nak saja reply "are you dumb?".Tapi aku terpaksa tahan kemarahan yang membara dengan memberi senyuman yang "manis" dan balas "takla".Itu belum lagi bila customer punya complain.Bila dah kerja dekat tempat yang exclusive,customer dia pun nak service yang exclusive.Kalau tak dia akan complain dekat manager.Tapi okay lagi sebab manager dia tak adala macam supervisor aku yang aku benci gila nak tengok muka dia.Bukan aku sahaja yang ada masalah dengan dia,kebanyakan staff dekat situpun tak suka dia sebab dia macam rude and dia tak respect kita orang.Walaupun,dia supervisor tapi dia kena jugala respect kita orang sebab kita orang ini pun human being.Ada ke satu hari itu dia cakap dekat aku dengan nada yang keras "in you headla".Lepas itu,orang dekat situ cakap dia kalau nak tegur,dia tegur depan-depan customer.Mana boleh macam itu.Mengaibkan seseorang di depan customer dan depan staff yang lain.Seriously,kalau kerja dekat situ kena jadi macam kayu.Jangan ada perasaan ataupun orang selalu kata jiwa kosong(word?!).
Semalam,ada dua orang baru yang masuk kerja.Sekolah VI.Warghhh,inila masanya aku nak buli dia orang.Haahahha.Dalam mimpi aku la.Aku pun baru 2 minggu dekat situ.Tak payah,nak poyo-poyo sangat alyaa.

Walau macam manapun,aku sebenarnya merindui "adik-beradik" aku yang dulu aku selalu jumpa dekat sekolah.Sekarang,nak reply comment dia orang dekat facebook pun susah sebab bila balik kerja dah penat,sebelum pergi kerja aku kena siap itu,ini.Bila dia orang ajak keluar,aku terpaksa menolak sebab ichiban boshi.Semuanya ichiban boshi.Salahkan ichiban boshi.hHahahaha.*wth*.

Well,that's all for now.Hope it's not too late to wish you guys happy new year.God bless you!:)

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Semalam,ada dua orang baru yang masuk kerja.Sekolah VI.Warghhh,inila masanya aku nak buli dia orang.
(cantik ayat ? ) haha !


love ,
Hanif
(ichiban boshi )

February 13, 2010 at 5:09 AM  
Blogger Alyaa said...

*buat muka innocent*.
Erkkk,aku tak ada bulipun kau orang.

February 16, 2010 at 2:16 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home